Petitie

Wil jij ook een fietsbrug ?

Teken onze petitie

http://www.ipetitions.com/petition/fietsbrug-ledeberg/

Met deze petitie vragen wij om dringend werk te maken van de cruciale fietsbrug over de Schelde, die de zuidoostelijk rand van Gent moet ontsluiten richting Gent Sint Pieters, UZ Gent en de site rond het nieuw stadion van AA Gent. Deze fietsbrug is de missing link die het fietspad Gentbrugse meersen – Merelbeke moet verbinden met de fietsroute langs de sporen naar de achterzijde van Gent Sint-Pieters. Het huidige traject voor fietsers die de Schelde in het zuidoosten van Gent moeten kruisen, is de Stropbrug. Ondanks de erg gebrekkige fietsinfrastructuur, maken er nu reeds tijdens de spits 600 fietsers per uur gebruik van. Met een volwaardige fietsbrug als alternatief wordt het traject niet alleen veiliger, maar ook een stuk korter. Met andere woorden: het potentieel voor deze fietsbrug is erg groot waardoor de investering meteen zal renderen.

7 gedachten over “Petitie

  1. Neemt niet weg dat ik de ooit geplande fietsersbrug die de UCO-site met ter Platen en de Filips De Goedekaai zou verbinden nog nét iets belangrijker. Tenslotte is dit de missing link tussen Ledeberg/Gentbrugge/Merelbeke/etc en het Zuidplein/ de Vooruit… die de hele Sint-Lievenspoort overbodig zou maken….

  2. Wel jammer dat de nieuwe fietsenstalling aan het station met de fiets enkel langs de voorzijde bereikbaar is… dus dan moeten we nog steeds gevaarlijke kruispunten over! Hopelijk wordt ook daar ooit nog een mouw aangepast.

  3. Dat zal dan ook het enige positieve gevolg zijn van wat de projectontwikkelaar daar nu aan het doen is. Voorstander van beide fietsbruggen.
    Joke (directe buur van de projectontwikkelaar)

  4. Pingback: Ledeberg breekt uit | Fietsbult

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s